FAQ

Før du kontakter Stringsite.com med spørgsmål, er det en god idé at læse vores faq’er. Er dit spørgsmål guitar/strenge relateret, så læs vores Produkt Faq længere nede på siden.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Handels FAQ:
- Hvordan handler jeg?
- Er brug af betalingskort sikkert?
- Hvilke betalingsmetoder kan jeg anvende?
- Er sikkerheden i orden ved betaling?
- Får jeg en kvittering når jeg har købt en vare?
- Jeg har mistet mit ordrenummer, hvad gør jeg?
- Hvad bliver mine personlige oplysninger brugt til?
- Giver i rabatter?
- Hvad med moms?
- Kan skoler og offentlige institutioner handle hos jer?
- Hvor lang er jeres leveringstid?
- Hvor meget koster forsendelsen?
- Hvad med reklamationer?


Hvordan handler jeg?
Du finder produkterne via menuen til venstre i shoppen og lægger dem i din varekurv. I varekurven kan du ændre antal af hver vare og fjerne varer igen, som du alligevel ikke ønsker at købe. Når du har valgt hvad du vil have fortsætter du til kassen og vælger hvilken betalingsmetode du ønsker at bruge.

Er brug af betalingskort sikkert?
Ja, når du handler hos Stringsite.com, er sikkerheden i top. For at sikre dette har vi hyret et eksternt firma, der har specialiseret sig i sikkerhed. Dette system gør, at ingen uvedkommende kan se dine kortoplysninger. Vil du gerne vide mere om sikkerhed for dig som internetforbruger, kan du læse videre på: Forbrugersikkerhed.dk. Siden er oprettet af Forbrugerrådet og FDIH (Foreningen for Dansk Internethandel) for at informere danske internetforbrugere om, hvordan de sikrer sig bedst muligt, når de færdes og handler på Internettet. På Forbrugersikkerhed.dk er der bl.a. en artikel, der specifikt handler om brug af Dankort på nettet.

Hvilke betalingsmetoder kan jeg anvende?
Når du handler hos Stringsite.com kan du betale med Dankort, Visa/Dankort, via Bankindbetaling, efterkrav, samt erhverv (faktura) Ved Dankort og Visa/Dankort: Gebyr: 0 Kr. Varerne afsendes så snart indbetalingen er registreret. Ved bankindbetaling: Gebyr: 0 Kr. Husk venligst at oplyse dit ordrenummer ved bankoverførsel. Varerne afsendes så snart indbetalingen er registreret. Ved efterkrav opkræves et gebyr, som fremgår af din ordrebekræftelse. Endvidere betales et gebyr til Post Danmark ved modtagelse af varen. Varerne afsendes omgående. Ved erhverv/institutioner: Gebyr: 0 Kr. Faktura fremsendes sammen med varerne til virksomheden.

Er sikkerheden i orden ved betaling?
Ja, Stringsite.com anvender udelukkende sikre servere med den nyeste krypteringsteknologi, der sikrer dig at dine informationer ikke kan ses af andre. Alle informationer sendes krypteret til PBS, der administrerer alle kortbetalinger i Danmark.

Får jeg en kvittering når jeg har købt en vare?
Ja. Du får tilsendt en specificeret e-mail, når du har handlet, og kan bruge denne som bilag/faktura.

Jeg har mistet mit ordrenummer, hvad gør jeg?
Send os dit navn, adresse, tlf. nr. og E-mail adresse. Så kan vi via vores kundedatabase finde dit/dine ordrenumre.

Hvad bliver mine personlige oplysninger brugt til?
Stringsite.com indsamler kun oplysninger, vi skal bruge i forbindelse med din ordre. Disse vil aldrig blive givet videre til en tredjepart. Du vil desuden kun modtage information fra os, hvis du har accepteret at modtage vores nyhedsbrev. Du kan i øvrigt altid uden videre afmelde vores nyhedsbrev.

Giver i rabatter?
Jo flere strenge man køber, jo større rabat får man, som det fremgår af priserne på siden. Vores kunder er seriøse musikere, derfor er håndværkerrabatten indbygget i vores priser. På Stringsite.com skal man ikke kende nogen, som kender nogen...

Hvad med moms?
Alle priser på Stringsite.com er angivet inkl. moms. Momsbeløbet for en ordre vil fremgå af din faktura. Virksomheder og institutioner får en regning/kvittering inkl. moms. Momsen returneres så senere som normalt i forbindelse med momsregnskab.

Kan skoler og offentlige institutioner handle hos jer?
Ja, det er ikke noget problem. Vi er forberedt til elektronisk fakturering og fremsender derfor regningen elektronisk til jer gennem en offentlig datacentral. Ved ordreprocessen er der en boks tilegnet institutionens EAN nr. Skriv nummeret i boksen og vælg Bankoverførsel som betalingsmetode. I får tilsendt en ordrebekræftelse pr. email med betalingsoplysninger, men i skal IKKE benytte disse oplysninger - Vi har hvad vi skal bruge for at ordne betalingen gennem datacentralen. I får en kvittering inkl. moms fremsendt sammen med varen. Momsen afregnes som normalt mellem jer og SKAT.

Hvor lang er jeres leveringstid?
Din ordre bliver normalt afsendt indenfor 2 til 4 arbejdsdage. Ved evt. restordre kan der forekomme længere leveringstid. Dette vil typisk fremgå af den pågældende vares varebeskrivelse eller du vil modtage en e-mail med information.

Hvor meget koster forsendelsen?
Forsendelsesomkostninger udgøres af Post Danmarks takster for maxi brev. Du betaler altså kun porto for det du bestiller. Ordrer over DKK 1.000,- sendes fragtfrit i Danmark.

Hvad med reklamationer?
Vi er først tilfredse, når du er tilfreds, kun én ting beder vi om: Lad være med uden videre at tilbagesende varen. Send os i stedet en mail med returskema, hvori du forklarer problemet. Så finder vi ud af, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig. Dog skal du kontakte os indenfor 14 dage efter modtagelse af din ordre. Download returskema under menupunktet "Returskema" i Informationsboksen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Produkt FAQ:
- Hvordan emballeres de udstrakte guitarstrenge?
- Hvordan emballeres de udstrakte basstrenge?
- Hvordan opbevarer jeg bedst strengene?
- Hvor god er kvaliteten af strengene?
- Hvordan kan i sælge strengene så billigt?
- Hvilken tykkelse strenge skal jeg bruge?
- Mine strenge springer alt for ofte, hvad kan jeg gøre?
- Hvordan sætter jeg bedst strenge på min guitar?
- Skal mit instrument justeres efter, at jeg har skiftet strengetykkelse?
- Kan jeg bruge stålstrenge på min klassiske guitar?
- Hvordan passer jeg bedst på strengene, når de sidder på mit instrument?
- Er der en nem måde at få de gamle strenge af min Strat?
- Hvilken plektretykkelse bør jeg vælge?
- Mit instrument er dårligt til at holde stemningen, hvad kan jeg gøre?
- Hvordan opbevarer jeg bedst mit instrument?
- Hvordan stemmer jeg bedst mit instrument?
- Hvorfor brummer mit elektriske instrument?
- Skal venstrehåndede begyndere købe et specielt venstrehåndsinstrument?
- Hvilken type strenge sad på min nyindkøbte akustiske guitar?
- Hvorfor er mine nye strenge ikke særligt klare i lyden?
- Vi er to, der har splejset. Kan vi få et par ekstra poser med?
- Hvorfor har i ikke strenge af XX type og tykkelse?
- Hvorfor bliver metal strenge mørke efter noget tid?
- Anbefaler i brug af Fast Fret eller andre produkter til at smøre på strenge?
- Er jeres bas strenge long scale?
- Er G-strengen på elguitar strengene plain eller wound?

Hvordan emballeres de udstrakte guitarstrenge?
Strengene bliver emballeret i aflange plastposer. Vi emballerer individuelt alt efter antal sæt: 1 sæt: Strengene emballeres i to poser med 3 strenge i hver. Tyk E(6.), D(4.) og H(2.) streng i den ene pose. A(5.), G(3.) og E(1.) i den anden. 4 & 12 sæt: Strengene emballeres i tre poser fordelt på flg. måde: Tyk E(6.) og G(3.) strenge i samme pose, desuden pakkes henholdsvis A(5.) og H(2.) samt D(4.) og E(1.) strenge sammen. 24 & 48 sæt: Strengene emballeres i 6 poser med hver strengetype for sig.

Hvordan emballeres de udstrakte basstrenge?
Strengene bliver emballeret i aflange plastposer. Vi emballerer individuelt alt efter antal sæt. 1 & 2 sæt: Alle 4 strenge pakkes i samme pose. 4 sæt: Strengene emballeres i to poser fordelt på flg. måde: E(4) og D(2) pakkes i samme pose, ligesom A(3) og G(4) ligger sammen. 12 sæt: Strengene emballeres i 4 poser med hver strengetype for sig. 5-strengede pakkes efter samme principper, hvilket medfører tre strengetyper i den ene af poserne ved 4 sæt. 6-strengede pakkes efter samme principper, hvilket medfører tre strengetyper i begge poser ved 4 sæt.

Hvordan opbevarer jeg bedst strengene?
Stedet du opbevarer strengene, skal først og fremmest være rent og tørt. Vi anbefaler desuden, at strengene opbevares udstrakt. Skal de snoes, så sørg for at gøre det i en så stor diameter som muligt. Dette gælder for opbevaring i længere tid. Strengene kan sagtens klare at være snoet midlertidigt. I denne forbindelse er det jo nærliggende at spørge: Hvorfor ligger strengene, jeg normalt køber, så snoede i pakken, hvis det er dårligt for dem? Svaret er, at det er et praktisk kompromis, der i mange tilfælde desværre medfører dårligere strenge.

Hvor god er kvaliteten af strengene?
Vi samarbejder med en af verdens førende producenter af guitar og basstrenge, så kvaliteten er helt i top. Den eneste forskel fra vores strenge og dyrere strenge er, at vi ikke bruger penge på dyr emballage og smarte farver på pakkerne. Du betaler kun for det mest vigtige: Gode strenge! Da vi holder vores lagerbeholdning på et minimum, er strengene altid friske når du modtager dem. Dette er med til at sikre en ensartet høj kvalitet når du handler hos os.

Hvordan kan i sælge strengene så billigt?
Vi samarbejder direkte med producenten. Derved undgås en masse fordyrende mellemled. Vi bruger desuden ingen smart indpakning på emballagen. Du betaler kun for det vigtigste: Gode strenge!

Hvilken tykkelse strenge skal jeg bruge?
Der er ikke noget endeligt svar på hvilken tykkelse strenge der er rigtig. Hvilken tykkelse strenge du skal vælge hænger i høj grad sammen med hvad du selv synes er bedst at spille med. Forskellige tykkelser giver også guitaren en forskellig klang. Generelt kan man sige, at tykke strenge er sværere at spille med, da de er hårdere at trykke ned og at tynde strenge er lettere at trykke ned. Valg af strengetykkelse hænger også sammen med hvad der sidder på guitaren nu. Synes du at strengene er hårde at trykke ned er det en god ide at vælge en lidt tyndere balancering af strengene, men vælger du en tykkelse, som er væsentlig anderledes end den der sidder på nu, kan du komme til at opleve, at strengene enten lægger sig helt ned på gribebrættet (ved påsætning af tyndere strenge) eller hæver sig (ved påsætning af tykkere strenge) så højt, at det bliver umuligt at trykke strengene ned. Dette problem opstår som regel kun når man skifter drastisk i tykkelser. (eksempelvis hvis du skifter fra .010 til .013) For tynde strenge kan resultere i at strengene begynder at rasle mod gribebrættet, hvilket ikke er ønskeligt da det slider guitarens bånd hurtigere og kan være ubehageligt for ørerne. En guitar kan justeres til at passe til enhver tykkelse strenge, så skulle strengene og halsen ændre sig drastisk ved skift i tykkelse, kan det være nødvendigt med en justering. Hvis man selv er moden på at gøre det, kan der findes meget information om det på nettet eller, man kan tage guitaren med til en musikforretning, hvor de burde være i stand til at foretage en justering, men spørg forhandleren inden, så du kan få en fornemmelse af, om han ved, hvad han taler om. Der er jo ingen grund til at smide penge ud ad vinduet på en dårlig justering. I SHARP MUSIC / StringSite.com vil vi altid kunne tilbyde kvalificeret vejledning og justering efter kundens ønske. Vi håber ikke at svaret er afskrækkende på nogen måde… Man skal bare huske på, at det ikke er farligt at skifte til en anden tykkelse, da det altid kan tilrettes (eller rettes tilbage) hvis resultatet er uønsket. Langt de fleste sæt der sælges til elguitar er .010 - .046, for western er det .011 - .052 og for bas er det .045 – 105. (De fleste nye westernguitarer leveres med .011/.012 og elguitarer med .009/.010)

Mine strenge springer alt for ofte, hvad kan jeg gøre?
Måske bruger du for dårlige strenge. Det behøver dog ikke nødvendigvis at skyldes strengene. Prøv at lægge mærke til følgende ting: - Hvor ofte du springer hvilke strenge, og hvor på strengen det sker. - Hviler strengene på et ujævnt område oppe ved stemmeskruerne eller i modsatte ende ved sadlen. - Er der et meget hårdt knæk på strengen ved sadlen. Spiller du i øvrigt med meget kraftige anslag, bør du ikke vælge de tyndeste strenge. Hvordan sætter jeg bedst strenge på min guitar? Skift strenge én af gangen, og start med den tykke E-streng. Dette giver et mere konstant træk på guitarens hals, og derved vil de nye strenge hurtigere komme til at holde stemningen.

Skal mit instrument justeres efter, at jeg har skiftet strengetykkelse?
Nogen skal, og nogen skal ikke. Problemer kan opstå fordi instrumentets hals bliver udsat for et andet tryk end den er vant til. Har du problemer med stemning eller andre ting efter skiftet, er det en god idé at få instrumentet efterset.

Kan jeg bruge stålstrenge på min klassiske guitar?
Nej, det er ikke nogen god idé. Klassiske guitarer er ikke bygget til, at kunne modstå det højere tryk fra stålstrenge.

Hvordan passer jeg bedst på strengene, når de sidder på mit instrument?
Vask dine hænder før du spiller. Især hvis du sveder meget. Tør strengene af med en klud efter hver session. Læg en klud mellem strengene og gribebrætte, når guitaren er i kassen. En anden fordel ved dette er, at strengene ikke presses ned mod båndene, der derved slides mindre.

Er der en nem måde at få de gamle strenge af min Strat?
Ja, tag en tang og klip strengen ca. 5 centimeter fra sadlen. Husk at skifte strengene enkeltvis. Vil du beholde strengene til senere brug, må du bide i det sure æble. Alternativt kan du bruge en stringwinder, som du kan finde i shoppen under tilbehør.

Hvilken plektretykkelse bør jeg vælge?
Tynde plektre giver dig en lys og sprød lyd, mens tykke plektre giver dig en mørkere lyd. Dette gælder for både akustiske og elektriske guitarer. Det er dog også vigtigt at fokusere på, hvad der føles bedst for dig.

Mit instrument er dårligt til at holde stemningen, hvad kan jeg gøre?
Det er et faktum, at gamle beskidte strenge stemmer dårligere. Hvis et strengeskift ikke hjælper på problemet, bør du få dit instrument efterset. Vil du selv lære, at justere din guitar er Guitarsiden.dk et godt sted at starte.

Hvordan opbevarer jeg bedst mit instrument?
Et instrument har bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur i et ikke fugtigt rum. Vil du hænge det op på en væg, så lad være med at vælge en ydervæg. Ekstrem varme, som f.eks lige over en radiator eller kulde, som i bilen natten over, kan ofte give guitaren en grim revnet overflade.

Hvordan stemmer jeg bedst mit instrument?
Tuner eller ej én ting er et faktum: Det er altid bedre at stemme OP til tonen end ned. Hvis din streng er for høj, så drej på stemmenøglen til strengen er for lav, og stem så op.

Hvorfor brummer mit elektriske instrument?
I Danmark er det ikke almindeligt med "jord" i stikkontakten, så tredje ben i guitarforstærkerens strømstik er fjernet. Guitarforstærkeren mangler den. En kondensator i forstærkeren hjælper den med at "simulere" jord i det ene strømstikben, så det kan sommetider hjælpe at vende strømstikket 180 grader.

Skal venstrehåndede begyndere købe et specielt venstrehåndsinstrument?
Nej det er ikke nødvendigt. Venstrehåndede skulle have ligeså gode muligheder for at lære at spille på en "højrehånds" guitar. Men, det er selvfølgelig op til den enkelte person, hvad der føles bedst.

Hvilken type strenge sad på min nyindkøbte akustiske guitar?
Oftest vil det være 80/20 strenge, fabrikken har påsat.

Hvorfor er mine nye strenge ikke særligt klare i lyden?
Check dit instrument ved hovedet og sadlen, hvor strengene har kontakt med guitaren. Hvis disse områder er meget slidte, urene eller klemmer strengen, kan det have negativ effekt på klangen.

Vi er to, der har splejset. Kan vi få et par ekstra poser med?
Ja naturligvis kan i det. Hvis du går ind under tilbehør, så finder du en der hedder "Ekstra strenge poser", her kan du bestille ligeså mange du vil.

Hvorfor har i ikke strenge af XX type og tykkelse?
Det udbud vi pt. har er hvad i har kunnet skaffe i den rigtige kvalitet til de gode priser. Vi arbejder dog på at kunne udvide sortimentet, så husk at checke tilbage jævnligt.

Hvorfor bliver metal strenge mørke efter noget tid?
Forskellige faktorer spiller ind her: Folk med et højt syre indhold i deres håndsved får denne proces til at gå hurtigere. Luftfugtigheden spiller også ind.

Anbefaler i brug af Fast Fret eller andre produkter til at smøre på strenge?
Nej det gør vi ikke. At putte et ekstra lag på strenge hæmmer deres klang, og de vil komme til at lyde "gamle" meget hurtigere.

Er jeres bas strenge long scale?
Nej de er af standard længde. Bruger du normalt long scale vil disse strenge sandsynligvis være for korte til din bas. Problemet opstår som regel ved 5 strengede basser med den øverste B-streng (.125 og .130). Ved de udstrakte strenge har vi derfor gjort det muligt, at specificere hvilken længde B-strengen skal have.

Er G-strengen på elguitar strengene plain eller wound?
Plain (dvs. ikke snoet som de tre tykkeste strenge), men på vores Elguitar Jazz strenge er G-strengen wound.

 

 

Stringsite.com