By: ESP

ESP LTD FX-400 Natural Satin

Model: ESP-LTD-FX400-NS

ESP started back in 1975 as a replacement parts shop called Electric Sound Products (ESP) in Tokyo. It provided custom replacement parts for guitars and quickly gained a reputation as a provider of high-quality replacement parts. ESP also began crafting guitars under the ESP and Navigator brand in the Japanese market and in New York they began crafting custom instruments for artists. Among these were Vernon Reid of Living Colour, Bruce Kulick of KISS and Ron Wood of The Rolling Stones. George Lynch also discovered ESP and as a result, his famous ESP Kamikaze was made. More players with signature models include Kirk Hammet and James Hetfield of Metallica, Stephen Carpenter of Deftones, Max Cavalera of Sepultura and Richard Z of Rammstein.

In 1996, LTD was created to produce ESP's high-quality products in a more affordable line of production. LTD has grown in popularity and has become a noteworthy brand among many artists throughout the years. ESP/LTD simply equals quality workmanship and affordable prices.

ESP/LTD comes with great hardware and either their own, EMG’s or Seymour Duncan pick-ups. Just choose your axe – there is something for any flavour. Some of the best money can buy!


SPECIFICATIONS

Construction / Scale
Body
Neck / Fingerboard
Nut Type / Width
Neck Shape
Inlays
Frets
Binding
Hardware
Tuners
Bridge / Tailpiece
Pickups
Electronics

Set Neck / 24.75”
Mahogany w/ Spalted Maple Top
5-Pc. Mahogany/Maple / Rosewood
Earvana Compensated / 42mm
Thin U
Abalone Dots
22 XJ
None
Black Nickel
Grover
Tune-o-matic w/ Stop Tailpiece
EMG 81 (B) / 60 (N) Active
Toggle / Vol / Tone

 

998.35USD
1,233.75USD
You save: 235.40USD
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews
Kenneth Sørensen 04/05/2008

Umiddelbare indtryk Den kom, som alle andre guitare, i en brun papkasse. Inde i kassen var den pakket RIGTIG godt ind. Men vi fik pakket den op, og jeg tænkte bare: "WOW, den er smuk:O ) Jeg stod lidt med den, og bare kiggede på den, og betragtede den, og følte på den. Lidt ligesom en smuk kvinde:P Den føltes som om det var rigtig god kvalitet. Rigtig flot finish, og ingen sjusk ved nogen samlinger. Så det var et rigtig godt indtryk jeg fik. Lyd/kvalitet Ja. Det er EMG 81/60. Så det lyder den jo af. Temmelig træls clean, der er meget steril. De SKAL have en masse gain før de synger:)Og det fik de. Den blev smækket i en Bogner Überschall. Og så er standarden ligesom sat. Holdbarhed Den virker MEGET holdbar. Dog har jeg ikke testet dens holdbarhed. Men der har endnu ikke været noget galt med den. Ikke engang en lodning er gået til. Ingen pots der har været så løse at jeg har drejet dem "over". Så det virker som en meget solid guitar. Testmiljø Bogner Überschall / Framus Dragon / Kustom Quad100HD / Line6 Spidervalve head Konklusion Rigtig fed spade til pengene. Og den kunne også sagtens have kostet mere. Men der er jo så den ulempe at der står LTD på hovedet. Og det afskrækker mange. Men det her er VIRKELIG en guitar der lever op til de "ægte" ESP. Og det siger flere på ESP's forum også. Jeg har, efter jeg har fået denne, prøvet en ESP FX Standard, og der er meget lidt forskel. Jeg vil i hvert fald ikke betale over det dobbelte, for at der står ESP på hovedet. Men det er der jo nogen (gearsnobber;)) der vil. Men alt i alt. Du får sjældent mere guitar for pengene end her.

Add review: